Capra Consulting ansetter nyutdannede systemutviklere

Capra er et selskap i stor vekst. Selskapet ble dannet i 2005 av 3 mennesker som mente at det måtte være mulig å både løse de utfordrende oppgavene, og samtidig ha det gøy på jobben. Den oppskriften har utvilsomt fungert, og i dag er de rundt 80 arbeidere på jobben.
De har et av landets sterkeste kompetansemiljøer på systemutvikling og virksomhetsarkitektur.
Deres ansatte er fordelt ca. 50/50 hos det private og det offentlige. De har blant annet vunnet rammeavtaler på utvikling av nye folkeregisteret og innen helse, samt kunder innen bank, forsikring og pensjon.
Dersom du ønsker skikkelige utfordringer fra dag én som vil akselerere læringskurven langt over det du tror er mulig så les videre.

Tekniske evner
De ser utelukkende etter studenter som har massiv programmeringserfaring i forhold til den jevne student. De ser etter folk som kan sin kode og som er på et høyt faglig nivå i forhold til sine klassekamerater. Du er aktiv i linjeforeninger, har verv og kanskje erfaring fra start-up miljøer.
Du må være genuint interessert i en konsulentkarriere.
Dersom du egentlig ønsker å jobbe med et produkt eller sitte in-house – fint, men da er dessverre ikke Capra noe for deg. Du ønsker å starte karriere som konsulent for å få ekstremt mye erfaring på kortest mulig tid og bygge deg et godt nettverk. Du ønsker heller å jobbe i et mindre selskap enn i et større, tilsynelatende tryggere og mer kjent selskap.

Analytiske evner
De ser etter folk som er oppegående og som har evne til å bryte ned komplekse problemstillinger i enkle løsninger. Du er kreativ, metodisk, nøye og har en utpreget praktisk sans for hva som fungerer i den virkelige verden.

Personlighet
De ser etter folk med lidenskap og energi. Du er glad i å kode og å holde deg oppdatert på nyeste teknologi. Du har evnen til å skape entusiasme og dele kunnskap rundt deg.

Disiplin
De ser etter folk med høy arbeidsmoral og effektive personlige vaner. Du prioriterer og balanserer jobb, venner, familie og fritid.

Capra og det faglige
Capra er strukturert med fagsjefer for front-end og back-end. De er der hovedsakelig for å sørge for at man takler utfordringer man får hos kunde, samt å rådføre ansatte gjennom personlig videreutvikling. Alle utviklere i Capra får tilbud om å dra på JavaZone.
I tillegg er det fagsirkler. Disse er mer teknologi-spesifikke og blir holdt et par ganger i måneden. Her møtes kolleger for å snakke om den nyeste teknologien og for å dele kunnskap seg imellom.
Det arrangeres også foredrag fra eksterne foredragsholdere med jevne mellomrom.
Deres ambisjon er å være i forkant både på teknologivalg og bruk av effektive metoder og rammeverk. De ønsker seg medarbeidere som vil være med å videreutvikle en kultur for faglig engasjement og nysgjerrighet slik at de kan akselerere denne trenden enda mer.

Du får ansvar
Et av punktene de virkelig kan skille seg fra de andre på, er at i Capra har du mulighet til å få ansvar. Det er fortsatt et lite selskap som drives av ansatte med lyst til å dra selskapet i riktig retning. Kombinasjonen av utrolig dyktige kollegaer og muligheten til å selv ta ansvar er uslåelig!

Capra og det sosiale miljøet
For bedrifter i konsulentbransjen er det sosiale aspektet ved bedriften utfordrende. Da man som regel sitter hos kunde er det viktig å satse på det sosiale, slik at man faktisk får møte sine kolleger. Her har Capra satset mye på kontoret som ligger sentralt til i sentrum, rett ved Oslo City. Her holder de til i 15. etasje med utsikt over Oslofjorden. Kontoret er utstyrt med eget bordtennis rom, shuffleboard, tappekran og godt med lyd!

 

Capra sin målsetning er å bli Norges beste problemløsere. Er dette deg? Send inn en søknad i dag! Søknadsfrist er 01.02.2017

Oppstart august 2017.
Intervjuer av aktuelle kandidater skjer fortløpende av Access Professionals AS.
For spørsmål om stillingen, vennligst kontakt rådgiver Einar Omdal på tlf 959 80 212 eller pr epost eom@access-pro.no